Alavieskan apteekki

Alavieskan Apteekki

HELPPOA JA NOPEAA APTEEKISSA ASIOINTIA

Lääkkeiden yhteisvaikutusseuranta

Apteekissamme on käytössä lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutukset huomioiva ohjelma, joka ilmoittaa mahdolliset yhteensopimattomuudet lääkehoitosi yhteydessä. Lääkkeitä ostaessasi muistathan mainita myös kaikista käyttämistäsi lääkkeistä sekä ravintolisistä, jotta mahdolliset yhteisvaikutukset voidaan ottaa huomioon. Jotkin lääkkeiden yhteisvaikutukset voidaan usein välttää helposti , kuten ottamalla toisiinsa sopimattomat lääkkeet eri aikaan.

Reseptinuusimispyyntöpalvelu

Apteekissamme on käytössä e-reseptiuusimispalvelu, jonka kautta voimme lähettää reseptinuusintapyynnön kunnallisen terveydenhuollon piiriin kuuluvalle terveydenhuollon yksikölle. Palvelun hinta on 2 euroa /lääke, mutta uusittavien lääkkeiden määrän ollessa kolme tai enemmän perimme uusintapyyntöpalvelusta 5 euroa kokonaisuudessaan. Uusittava resepti voi olla korkeintaan 16 kk vanha, jotta uusintapyynnön voi lähettää apteekin tietojärjestelmän kautta sähköisesti. E-reseptiuusintapyyntöjä voit lähettää myös itse kirjautumalla www.kanta.fi sivustoon. Sivun kautta näet myös muut terveystietosi.

Liikkujan apteekki- palvelut

Apteekkimme kuuluu Suomen Apteekkariliiton ylläpitämään Liikkujan apteekki-ketjuun ja järjestämme erilaisia liikunta-aiheisia tempauksia yhteistyökumppaneidemme kanssa. Lisäksi tarjoamme valtakunnallisten terveysaiheisten teemaviikkojen ja -päivien aiheiden mukaista ohjelmaa; esim . sydänviikolla verenpaineen mittausta ja allergia-ja astmaviikolla liikunta-aiheisia tapahtumia, kuten ohjattuja sauvakävelylenkkejä.

Apteekin tuotetarjoukset

Apteekkimme kuuluu Laatuapteekkeihin, joka on noin 100 apteekin muodostama yhteenliittymä. Laatuapteekeilla on oma, 8 kertaa vuodessa ilmestyvä apteekkikohtainen lehti, jonka avulla voimme tarjota ajankohtaisia tuotetarjouksia ja kiinnostavia terveysaiheisia artikkeleita apteekkimme asiakkaille. Tule noutamaan oma lehtesi apteekistamme ellet ole saanut sitä postitse kotiisi.

Tarpeettomien ja vanhojen lääkkeiden vastaanottaminen

Apteekkimme ottaa vastaan kotitalouksien lääkejätteitä, kuten tarpeettomia tai vanhentuneita lääkkeitä. Apteekkimme lääkejätteet lajitellaan Vestialla Ylivieskassa. Lisää tietoja lääkejätteiden käsittelystä saat apteekistamme noutamalla lääkejäte-esitteen.

Tuotevalikoiman täydennys

Jos apteekissa ei ole varastotuotteena haluamaasi tuotetta, tilaamme sen mielellämme. Nopeimmillaan saamme tuotteen apteekkiin jo seuraavaksi arkipäiväksi. Voit joko soittaa meille tai lähettää sähköpostia asiasta.

Apteekkihenkilöstön erityisosaaminen

Apteekkimme henkilökunnalla on jokaisella oma erityisosaamisalueensa. Meiltä löytyvät sydän- astma- ja allergiayhdyshenkilön koulutuksen saaneet farmaseutit, jotka ovat perehtyneet tarkemmin osaamisalansa erityispiirteisiin, ja he mielellään neuvovat ja opastavat sinua tarkemmin lääkitykseesi liittyvissä haastavissa erityistilanteissa.

Annosjakelupalvelu

Apteekissamme toimii annosjakelupalvelu, jonka kautta voi tilata lääkkeet kahden viikon annospusseissa. Annospusseissa on tarkat päiväkohtaiset tiedot siitä milloin lääkkeet tulee ottaa, jolloin voit helposti tarkistaa, oletko ottanut lääkkeesi. Palvelun etuna on lisäksi se, että kotona ei ole ylimääräisiä lääkkeitä ja maksat vain käyttämistäsi lääkkeistä. Lisää tietoa saat täältä https://www.oma-annos.fi tai soittamalla apteekkiimme.